Bagolyszem
Hozzávalók:6 tojásból készült barna piskótalap,
A krémhez:3 tojás,12 dkg cukor,2 szelet csokoládé,1 csomag margarin,10 dkg porcukor,4 banán,a tetejére tejszinhab.
6 tojásból a szokásos módon barna piskótát sütünk.A krémhez az egész tojásokat kikeverjük a cukorral,majd megfőzzük,hozzáadunk 2 rúd csokoládét,és kihűtjük.Közben egy csomag margarint habosra keverünk 10 dkg porcukorral,és a kihűlt krémhez adjuk,jól kikeverjük.A piskótát megkenjük a krémmel,hosszában mindkét szélén ráhelyezzük a 2-2 banánt,és a közepe felé feltekerjük.A tetejét tejszinhabbal diszitjük.
Madárfészek
Tizenöt dkg margarint,20 dkg cukrot, 3 evőkanál kakaót 2 dl vizben megfőzzük,25 dkg darált kekszet és 10 dkg kókuszt belekeverünk,és ha kihűlt,kókusszal hintett gyúródeszkára tesszük,elnyújtjuk ujjnyi vastagra,és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk,kókusszal megszórjuk,a közepén kis fészket nyomunk Eurokrémből.Hideg helyre tesszük.
Papagájszelet
Hozzávalók: 30 dkg liszt 4 tojás 20 dkg cukor 1 doboz tejföl 20 dkg margarin 1 csomag sütőpor 1 csomag puncs ízü pudingpor kakaópor
A tojásokat a cukorral keverjük habosra,majd adjuk hozzá a lisztet,illetve a sütőport.Ezután a megolvasztott margarint és a tejfölt keverjük a masszához. Lisztezzünk és vajazzunk ki két sütőgerincet. A tésztát válasszuk három felé.Az egyikbe tegyük bele a pudingport,a másikba tegyünk pár evőkanál kakaóport,a harmadikba ne tegyünk semmit. Ezután rakjuk a gerincekbe először a fehér,majd a barna,végül a rózsaszín tésztát.Lehetőleg ne nagyon fojjanak egymásba.Ezután rakjuk a gerinceket az előmelegített sütőbe és közepes lángon süssük kb. 20-25 percig. |